רוניתא – קייטרינג אירועים

קייטרינג לאירועים

054-4739935

מתכונים ומחשבות

 

יש אירוע גדול בפתח, ההתרגשות מתחילה לעלות והחלטות משמעותיות צריכות להתקבל – איזה סוג מזון יקבל את האורחים שלכם באירוע, קייטרינג חלבי או בשרי לאירוע שלכם?
על מנת להקל עליכם את מלאכת הבחירה ריכזנו עבורכם מספר טיפים והמלצות, רק שיהיה לאורחים בתאבון!
 

מתי נבחר קייטרינג חלבי?

 
קייטרינג חלבי הוא עולם שלם של טעמים, ריחות, צבעים וניחוחות. הוא מורכב מחומרי גלם מעולים, אשר כל אחד כשלעצמו דורש טעימה, נראה מזמין ומעטר את הצלחת היטב ומעניק לרבים את האפשרות ליהנות גם מקינוח מעולה וחסר פשרות.

קייטרינג חלבי מעולה באירועי בוקר, שכן אנשים רגילים לאכול מוצרי חלב בשעות מוקדמות. כמו כן, הוא נהדר לאירועים בלתי פורמליים, אירועי חברה, ערבי גיבוש, בר או בת מצווה ואף ברית מילה.

כמובן שבעת בחירת הקייטרינג יש לתהות על אופיו של קהל היעד ולבצע בחירה מושכלת. אם מדובר על קהל צעיר יחסית אז הוא כמובן יקבל את הבחירה ברצון רב. מנגד, כאשר מדובר על קהל מסורתי עם חיבור חזק לתרבות מסוימת אז ייתכן ותצטרכו לשקול את הנושא בכובד ראש, מאחר והם רגילים לאירועים בסגנון מסוים ועם קו קולינרי ברור.

יתרונות בולטים של קייטרינג חלבי:
● נתחיל דווקא מהסוף – קינוחים חלביים הם הטובים והאיכותיים ביותר, ואין פה שישאר יתום.
● עולם בלתי נגמר של אפשרויות – זה יכול להתחיל ממנת פתיחה של מרק חלבי משובח, לשלב מאפים מעולים המשתלבים עם ממרחים טעימים להפליא, כל זה לצד מגוון רחב של סלטים וכמובן מנות עיקריות הכוללות פסטות, רביולי, קישים, לזניות, דגים וגולת הכותרת – פיצות!!
● בחירה המספקת את כל האורחים – בין אם מדובר על טרנד בריאותי ובין אם בחירה מצפונית של אדם העובדה היא שהרבה אנשים נמנעים מאכילת בשר ובוחרים בדיאטה צמחונית. קייטרינג חלבי מהווה בחירה מצוינת לקהל הצמחוני ומאפשר להם לאכול ללא ייסורי מצפון וללא תחושת חוסר נוחות. במקרים בו קהל הצמחוניים הוא ניכר בקרב החוגגים אז רצוי לשקול בחירה של קייטרינג חלבי גם באירועים גדולים כגון חתונות ובר/בת מצוות.
 

מתי נבחר קייטרינג בשרי?

 
קייטרינג בשרי הוא בעל אופי, אישיות וריחות שלא יותירו אף חובב בשרים אדיש. מלאכת הכנתו היא תורה של ממש, חיתוכו הוא אומנות בפני עצמה וצורת הגשתו יכולה לשנות לחלוטין את אופי המנה.

קייטרינג בשרי הוא הבחירה המועדפת באירועי ערב כגון חתונות ובר/בת מצוות. בנוסף, באירועים רבים המתקיימים בשעות הצהריים המאוחרות יעדיפו המארחים לכבד את אורחיהם בקייטרינג בשרי עקב ההרגל לאכול בשר בצהריים.
ראוי לציין כי אולמות אירועים רבים מציעים אך ורק קייטרינג בשרי בשל מגבלות של כשרות ולכן האופציה הבשרית היא השכיחה בנוף האירועים הישראלי.

יתרונות בולטים של קייטרינג בשרי:
● הריחות והמראות של הבישולים והצלייה – מה פותח את התיאבון טוב יותר מאשר לקלוט את הריחות והמראות בחושים שלנו, ומה עושה את העבודה טוב יותר מקייטרינג בשרי?
● המנות המשביעות – צריך לומר זאת בקול רם "סטייק עסיסי ישביע את אחרון הסועדים". מנות בשריות נוטות להיות משביעות מאוד והן האופציה הקלה לבליעה על ידי קהל האורחים, מדוע? מאחר וכוחו של ההרגל לימד את האורחים שזוהי האופציה הנפוצה ולכן אותה הם מקבלים בקלות.
● הטעמים של הבית – ישנם שירותי קייטרינג המציעים תפריטים המבוססים על מנות בשריות שפשוט מזכירות לאורחים את הטעם של הבית, וכפי שהבנו היטב אנחנו מתמסרים בקלות לדברים שאנחנו מכירים.
 

אז בשורה התחתונה במה לבחור?

 
בסופו של דבר, הבחירה הנכונה ביותר לסוג התפריט תלויה באופי הקהל ובאופי האירוע. לחתונות, עדיין האופציה הבשרית הקלאסית תהיה העדיפה, בעוד באירועים אחרים דוגמת אירועים לחברות ועסקים, בר/בת מצווה אפשר לשנות כיוון ולפנות גם לתפריט החלבי. עבור אירועים משולבים של מבוגרים + ילדים ניתן לשלב בין מנות קלאסיות לבין עמדות שונות ומגוונות.
כל האופציות טובות כמובן, והעיקר הוא שהאורחים יהנו מהתפריט שנציע. שיהיה במזל!

המאמר נכתב בשיתוף המרפסת – מועדון לבת מצווה בחיפה והסביבה ואולם אירועים.

איזה כייף להסתובב בחנויות ולהיתקל במתכון שלי…
המתכון שלי ללחם פסטו וזיתים מתנוסס על קופסאות לחם.
בקרוב יופיעו מתכונים נוספים.

חומרים לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 600 מ"ל מים חמימים

למלית

  • פסטו ( אפשר קנוי)
  • חופן זתים מגולענים
  • ביצה למריחה

לציפוי

  • מלח גס
  • מעט שומשום / פרג/ ג. מוצרלה


אופן הכנה
ללוש במיקסר עם וו לישה כ 10 דקות,
להעביר לקערה גדולה משומנת עד להכפלת הנפח.
לחלק את הבצק 5 כדורים יפים ולהניח שוב להכפלת הנפח.
לרדד כל כדור בצורה מלבנית, למרוח פסטו ולפזר על הפסטו מעט זתים ואז לגלגל לצורת כיכר.
למרוח ביצה לפזר מלח גס + ציפוי נבחר ולהמתין להכפלת הנפח.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של כ180 מעלות עד להזהבה יפה גם בתחתית הלחמניה.

בתאבון!

לפעמים שואלים אותי "האם לקייטרינג בנגב יש עבודה?"
תתפלאו עד כמה.
הנגב שופע במטיילים, אורחים ותושבים שאוהבים לפנק עצמם באוכל טוב.

לפני מספר חודשים נקרתה לדרכי הזדמנות לערוך אירוע קייטרינג לשר החינוך, שי פירון וכעבור שבועיים לשר התיירות, עוזי לנדאו. בשובי מהאירוע, צצה בראשי מחשבה כי האדם אשר עבורו הייתי חולמת להכין ארוחה, הינו הנשיא היקר שלנו, שמעון פרס.
כעבור זמן מה, כשסיימתי להכין ארוחת צהריים עבור מנכ"ל חברת חשמל, אשר הגיע לביקור באזור רמת הנגב, נתבקשתי להכין את ארוחת הצהריים לכבוד נשיא המדינה שמעון פרס.

כמובן, שההתרגשות הייתה בשיאה!
התרגשתי ביום האירוע כמו שלא הרגשתי הרבה זמן!
את ההכנות והעבודה לקראת האירוע עשיתי כמו כל אירוע רגיל, ומתוך אהבה רבה לאוכל.
אך ברגע שהנשיא נכנס והוצג לפניי, התרגשתי כמו שלא התרגשתי בחיי. ידיי רעדו כשלחצתי ידיו והרגשתי שזהו רגע של שיא בחיי לפגוש ולהכיר אדם ייחודי כמוהו.

לכולנו יש חלומות, וכנראה שצריך להמשיך לשאוף ולחלום, כי בזכות עבודה קשה, חלומות מתגשמים.

במקור זהו מתכון ללחם בית שקיבלתי מאחותי סמדר. היא קיבלה את המתכון מחמותה שולה.
הלחם היה כל כך טעים כך שהוא הזכיר לי עוגה.
אז עשיתי פה ושם שינויים ויצא מדהים וטעים.
יצאה יצירה של מתכון לעוגת שמרים שוקולד ללא חמאה או מרגרינה. רק חצי כוס שמן לקילוגרם של קמח.
והטעם? טעם גן עדן.

לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 כוסות מים חמימים

למלית

  • שוקולד שחר פרווה – קופסה וחצי


לרוטב

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מעט לימון

לבשל יחדיו עד להסמכה

אופן הכנה
ללוש במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות.
להעביר לקערה גדולה משומנת עד להכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל-10 כדורים יפים ולהניח שוב להכפלת הנפח.
לרדד כל כדור בצורה מלבנית ולמרוח שוקולד. ניתן לפזר על השוקולד מעט קינמון.
לגלגל את הבצק לגליל מאורך.
לבצע אותה פעולה עם כדור בצק נוסף ולקלוע צמה – לגלגל את שני הגלילים אחד בשני.
להניח את הרולדה בתבנית תנור עם נייר אפיה או אינגלישקייק משומנת.
למרוח ביצה ולהמתין להכפלת הנפח.
לאפות בחום של כ-200 מעלות (בתנור מחומם מראש) עד להזהבה יפה גם בתחתית הרולדה.
כשהרולדה יוצאת מהתנור להבריש עם סירופ סוכר בעודה חמה.

ולא לשכוח להשאיר קצת לאורחים.

דילוג לתוכן